Voorbij de waterlijn~~~

Gebruik je interne lift tijdens een sollicitatiegesprek

4 stappen om in je kracht te staan tijdens een (online) sollicitatiegesprek

In je eigen kracht staan begint met  bewustzijn” van wat er NU in je lichaam gebeurt; en dus ook tijdens het sollicitatiegesprek zelf!   Je denken, je voelen en je willen laten samenwerken, als een lift die op en neer gaat, zodat jij jouw regie volledig in eigen handen neemt!  

Uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek, de één is euforisch, bij de andere beginnen de zenuwen en twijfels al toe te slaan. In je kracht staan tijdens een sollicitatiegesprek hoe begin je daaraan?

Het vraagt wat oefening in bewust zijn, Integreer deze 4 stappen en je ben je al aardig op weg:

1. Welke gedachten spelen er NU in mijn hoofd?

Zijn die eerder helpend of belemmeren ze mij?  Wat heb ik nodig om belemmerende gedachten te transformeren naar meer helpende gedachten? Hoe je dat doet, dat lees je in een andere blog.

2. Met welk gevoel zit ik hier NU?

Ben ik gespannen, zenuwachtig, heb ik klamme handjes, voel ik hartkloppingen,…., benoem dat tijdens het sollicitatiegesprek. Durf je dit niet luidop te zeggen tegen je gesprekspartner, benoem en (h) erken ze dan in stilte “Ik voel me nu gespannen en dat is helemaal ok” .  Je zal merken, eens dit gevoel benoemd is en het er mag zijn dat het wegebt en er iets anders in de plaats komt!

3. Wat wil ik NU zelf (uit dit gesprek halen) ?

Wil ik een goede indruk nalaten?  Wil ik laten zien wat ik in mijn mars heb? Wil ik sollicitatie ervaring opdoen? Wil ik dicht bij huis werken? Wil ik mijn kansen op de arbeidsmarkt inschatten? Wil ik misschien mijn toekomstige werkgever beter leren kennen? …. Ken je eigen intentie, dat geeft energie, richting en focus.

4. Hoe ben ik NU mijn eigen regisseur?

Laat denken, voelen en willen samenwerken als een lift die op en neer gaat; door telkens stil te staan bij wat je nu denkt, wat nu je voelt EN wat je nu wilt. Je bent immers meer dan je denken, meer dan je voelen en je bent ook meer dan je willen alleen!  Aanvaard wat er zich aandient en wees mild voor jezelf!

Door in je gesprekken te benoemen wat er samen met  je interne LIFT naar boven komt, kom je authentiek & krachtig over.  Ook een ideaal hulpmiddel om tijdens “afstandelijkere“ online screenings het contact snel te verdiepen.

Share this post